Välkommen Till Histocenter

Histocenter grundades 1988 och är idag ett ledande laboratorium med högkvalitativa helhetslösningar inom histoteknik. Man har en bred kunskap och arbetet kännetecknas av hög kvalitet och leveranssäkerhet.

Verksamheten består av deltagande i forskningsprojekt, klinisk prövning och klinisk forskning samt preparering av kliniska prover. Histocenter är ackrediterade enligt ISO/IEC 17025 sen år 2000.

Verksamheten består av deltagande i forskningsprojekt, klinisk prövning och klinisk forskning, samt preparering av kliniska prover.

Högkvalitativa helhetslösningar inom histoteknik

Vi samarbetar med läkemedelsindustrin, universitetens medicinska institutioner, statliga institutioner och sjukhus över hela Sverige och även internationellt.

När du väljer att arbeta med oss får du även tillgång till vår specialistkompetens inom området. Här arbetar b.la biomedicinska analytiker, biomedicinare, laboratoriebiträde och administratörer som tillsammans skapar en bred kunskap och goda förutsättningar att leverera en högkvalitativ produkt.

Histocenter bedriver sin verksamhet i Göteborg och ägs sedan 2017 av Histolab Products AB, som i sin tur ingår i den finska Algol-koncernen. På allabolag kan ni läsa mer information kring bolagets styrelse och ekonomi etc. Histolab är en av de ledande leverantörerna av helhetslösningar till kliniska- och forskningslaboratorier inom celldiagnostiken i Norden. Man erbjuder ett brett sortiment av instrument, förbrukningsartiklar, kemikalier, antikroppar, reagenser och förvaring. Produkterna används dagligen av verksamheter som ser tillförlitliga provresultat som en självklarhet i sitt arbete. Läs mer om Histolabs verksamhet här.

Våra Tjänster

Vi erbjuder tjänster inom hela den histologiska processen efter kundens önskemål. Metoderna är ackrediterade och väl framarbetade. Histocenter erbjuder även metodutveckling i linje med kundens önskemål samt antikroppsvalidering.  

Histocenter samarbetar med läkemedelsindustrin, CROs, universitetens medicinska institutioner, statliga institutioner och sjukhus nationellt samt internationellt.

Ackrediterade

Laboratoriet är ackrediterade enligt kraven i ISO/IEC 17025 för ackreditering av Teknik för visualisering av celler och vävnader i mikroskop. Histocenter arbetar även enligt OECDs regler för Good Laboratory Practice (GLP) vid icke kliniska laboratorieprövningar.

Kontakta oss

Histocenter AB
Argongatan 2C
431 53 Mölndal
Sverige

Tel: +46 31 49 50 51
Mail: order@histocenter.se
Lägg en Beställning 

Organisationsnummer: 556321-4815