Vill du vara en nyckelperson inom regulatoriska frågor på ett mindre företag och bidra till framgång genom att nyfiket och kontinuerligt uppdatera dig inom ny lagstiftning och skärpta krav?

Arbetsuppgifter

Som Regulatory Affairs Specialist Chemicals till Histolab kommer du att se till att företaget uppfyller lagkrav som REACH, CLP, Biocidlagstiftningen och IVDD/IVDR. Du kommer driva kemikalieutredningar och ansvara för klassificering och märkning av kemiska produkter samt utfärdandet av säkerhetsdatablad (SDS). Du hanterar tillståndsfrågor och processen kring CE-märkta produkter. I rollen kommer du ha en hel del kontakt med kunder, leverantörer och branschorganisationer samt rapportera till myndigheter i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Hållbarhetsperspektivet är centralt för Histolab vilket innebär att du kontinuerligt ser över och vid behov driver projekt för att substituera produkter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi tror att du har eftergymnasial utbildning inom kemi, biovetenskap, toxikologi eller närliggande. Du har några års erfarenhet av arbete med kemikalielagstiftning, särskilt REACH och CLP, och klassificering och märkning av kemikalier samt utfärdande av SDS. Har du dessutom redan kunskaper inom Biocidlagstiftningen och IVDD/IVDR är det meriterande dock inget krav. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du initiativtagande och trivs i en självständig roll på ett mindre företag med stor möjlighet att påverka både arbetssätt och affärsmässig framgång. Du är bra på att bygga relationer och ser möjligheten att löpande få förkovra dig inom de områden där kunskap saknas och i takt med att krav och lagstiftning förändras. Strukturerad, problemlösande, nyfiken och förtroendeingivande är andra egenskaper som kommer göra dig framgångsrik i rollen.

Om Histolab

Histolab är den ledande leverantören av helhetslösningar till forsknings- och kliniska laboratorier inom celldiagnostik i Norden och erbjuda ett brett sortiment av instrument, förbrukningsartiklar, kemikalier, antikroppar, reagenser och förvaring. Produkterna används dagligen av laboratorier, forskare och sjukhuspersonal som ser tillförlitliga provresultat som en självklarhet i sitt arbete.

Histolab har sitt huvudkontor i Göteborg, försäljningskontor i Stockholm, Norge, Danmark och Finland och har sammanlagt 30 anställda. Histolab ingår i finska Algol-koncernen.

Kontakt

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Histolab med Mpya Sci & Tech. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Talent Advisor Johanna Engblom, 0733-200 900. Vi arbetar med löpande urval. Ansökan till tjänsten gör via www.mpyascitech.com senast söndagen den 19 januari 2020. Välkommen!