20 dec 17

Fryssnitt med högsta kvalitet

För att uppnå högsta kvalitet på fryssnitt har Milestone tagit fram en serie instrument för just fryssnitt. PrestoCHILL för inbäddning, FineFIX Module för preparering av glas och förbättrad manuell färgning samt färgmaskinen PRESTO för automatisk färgning.

Med PrestoCHILL minskas frystiden till endast 60 sekunder, det eliminerar frysartifakter och bildandet av iskristaller. PrestoCHILL är mycket smidig att använda och gör klossar med en perfekt plan yta redo för snittning.

FineFIX Module är en enhet för preparering av glasen innan färgning vid manuell färgning. Enheten består av en uppvärmd metallbägare som du fyller med FineFIX vilket då håller en temperatur på 40°C. Efter endast 15-60 sekunder i bägaren är glasen färdig fixerade och dehydrerade. Efter detta steg färgas glasen för hand enligt era standardprotokoll men med ett förbättrat resultat.

Vill man hellre ha en automatiserad färgningsprocess är PRESTO lösningen. Glasen med fryssnitten sätts då in i PRESTO och efter endast 4 minuter (för 6 st glas) är glasen både processade och färgade.

Denna serie instrument ger ett högkvalitativt och standardiserat resultat av fryssnitt.