Affärsområden

Ett noga utvalt sortiment – Histolab säljer förbrukningsartiklar, kemikalier och instrument för märkning, fixering, dehydrering, inbäddning, snittning, färgning, montering och förvaring. Vårt sortiment är stabilt, långsiktigt och samtidigt under ständig utveckling. Idag representerar vi några av världens ledande tillverkare inom området och har även egen utveckling och tillverkning.

Histologi

Inom Histologi har vi ett brett sortiment från olika ledande leverantörer. Vi har en gedigen kunskap i företaget och marknadsför produkter för hela den histologiska processen vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder individuella helhetslösningar. Vi hjälper även våra kunder till goda provresultat genom att se över och uppdatera arbetssätt och metoder. Vi erbjuder även utbildningar inom histologi och histologiska processer. Gå till Utbildning, Instrument.

Immunohistokemi

Inom immunohistokemi erbjuder vi en gedigen kunskap med produktspecialister med mångårig erfarenhet. Vi samarbetar med flera av landets ledande kliniska laboratorier och framstående forskargrupper och erbjuder även utbildningar inom området.Vi har den stora förmånen att exklusivt representera Biocare Medical som är en världsledande aktör inom immunohistokemi. Biocare Medical är ett forskningsintensivt företag som tillverkar produkter i utvecklingens absoluta framkant. De är världsledande inom dubbelfärgningar och har en av marknadens känsligaste och specifikaste micropolymerdetektioner. Vi erbjuder även instrument för att helautomatisera din immunohistokemi.

Service

Service är viktigt för oss på Histolab. Vi har ett team på 7 personer som erbjuder Service och Applikationssupport för våra produkter. Vi erbjuder olika nivåer på serviceavtal som anpassas efter kundernas behov. Genom regelbunden service säkerställer vi att våra kunder får högsta tillgänglighet och tillförlitliga provresultat. Vi erbjuder även utbildningar och applikationssupport i samband med installationer och i fortbildningssyfte. Vårt Service- och Applikationsteam är alltid med vid installationer av nya instrument hos kund och säkerställer att allt fungerar som det ska.

Utbildning

Vi anordnar årligen utbildningsdagar. De brukar gå under regin Histolab-Dagar. Det senaste åren har Histolab-Dagarna bestått av en grundkurs i Histoteknik och Immunohistokemi. Den perfekta möjligheten att träffa andra i samma bransch och nätverka.

Temat för Histolab-Dagarna kan komma att ändras beroende på behov och efterfrågan.

Histolab-Dagarna 2024 kommer åter igen att vara en två dagars grundkurs i Histoteknik och Immunohistokemi. Med största sannolikhet kommer den att äga rum i september, något datum har i dagsläget inte spikats. Det går bra att anmäla sitt intresse.

E-handel

Välkommen med er beställning